28 Ağustos 2012 Salı

Poyrazlar Gölü-Mesire Alanı





Hafta sonu kaçamağı için hem yakın hem de güzel bir ortam olan Adapazarı-Poyrazlar gölünü size tavsiye edeceğim. Adapazarı merkezden Karasu yolu üzerinde yaklaşık 10 km ya var ya yok. Yazın çeşitli ...
aktivitelerin olduğu, anlık ihtiyaçlarınızı gidebileceğiniz büfesi, piknik yapılacak alanlarda su ve wc mevcut. Göl gezintisi için yunuslar ve kayık kiralama imkanı, bisiklet kiralayarak göl kenarında hoş bir gezinti imkanları da var. Kamp yapmak isteyenler için çadır kurulacak alanlar bol miktarda var. Giriş 5 TL.

Mangal ziyafeti ve sonrada yediklerinizi eritebileceğiniz göl kenarı gezisi ve sonra eğer semaveriniz varsa güzellll bir semaverde çay hiç de fena olmaz yani :)



















Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı: Bozulmamış doğasıyla, çevre illerden gelen ziyaretçilere günübirlik dinlenme fırsatı sunan en güzel yerlerimizden bir tanesidir.

67 hektar alana, 2.400m sahil uzunluğuna sahiptir. Gölün derinliği 3-8m arasındadır.

Özellikle piknik, dinlenme, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği, çeşitli spor aktiviteleri gibi açık alan etkinliklerinin yapılabildiği, insanların psikolojik yapısına ve zevkine hitap eden doğal bir manzaraya sahip mekân konumundadır.

Poyrazlar gölü kara ve su kuşları açısından önemli bir zenginliğe sahiptir.

Gölde günümüze kadar yapılan çalışmalarda 154 kuş türü tespit edilmiş olup; 65’i (% 42) yerli kuş türü, 47’si (% 31) yaz göçmeni, 36’sı (%23) kış göçmeni ve 6’sı transit göçer olarak belirlenmiştir. 


Göl çevresinde gürgen  ve meşeden oluşmuş ormanlık alanın yanında sonradan ağaçlandırmayla karaçam ve sarı çam türlerinden oluşan ormanlık alanlar mevcuttur.

Dönem dönem etkinlik ve festivallere de ev sahipliği yapmaktadır.

İçerisinde yeme-içme imkanları mevcuttur.

Doğa yürüyüşü yapabilir, dilerseniz bisikletiniz ile veya buradan bisiklet kiralayarak sürüşler gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca tabiat parkı içerisinde bir çok aktivite de bulunmaktadır.

Bununla birlikte sahada Çakal, Tilki, Gelincik, Tavşan, Sincap, Kirpi, Yaban domuzu, Köstebek, Tarla Faresi, Kara Kaplumbağası, Salamandra, Benekli Toprak Semenderi, Yeşil kertenkele gibi türler de yaşamaktadır.

Doğal Sit Alanı içerisinde kalmakta olup, koruma altındadır.

Ulaşımı asfalt yol olup, her mevsim gidilebilmektedir.

Giriş ücretlidir. Tabiat Parkları Tarım ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı olduğundan ücretlerde Milli Parklar Genel Müdürlüğünce belirlenmektedir.













5 yorum:

  1. Nasıl da güzel manzara..
    Hemen çıkıp gelmek isterdim ama,Antalyadan he deyince gelinmiyor işte..
    Yolum düşerse eğer,mutlaka uğrayacağım inşAllah..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz inş. o kadar çok güzel yerlerimiz var ki saymakla, gezmekle bitmiyor. Paylaştığım her yeri bizzat kendim gezdim ve daha birçok yer var...

      Sil
  2. merhaba!
    ben sakaryalıyım ama malesef oraya gitmek nasip olmadı hiç
    bende beklerim=)
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, genelde öyle olur :) insan kendi memleketini fazla gezme fırsatı olmaz "ha bugün ha yarın giderim gezerim" der insan ...ama gezemez :) en yakın zamanda buraları gezmeniz dileğiyle.

      Sil
  3. Teşekkürler beğenileriniz için. bende katıldım sizin blogunuza ve çok hoşuma gitti. paylaşımlarınız çok güzel.

    YanıtlaSil